Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin e-Devlet sistemine yaptığı yenilikler sayesinde araç sahiplerinin tünel, köprü ve otoyol geçiş ödemelerini artık e-Devlet platformu üzerinden yapabileceklerini duyurdu.

e-Devlet sisteminin TÜRKSAT tarafından geliştirilip işletildiğini ve bu sistemin dijitalleşme ile teknolojinin kamu hizmetlerine entegre edilmesinde önemli bir görev üstlendiğini vurgulayan Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı:

Karayolları Genel Müdürlüğü ve özel şirketler tarafından işletilen tüm ücretli yolları kapsayan bu yeni düzenleme ile vatandaşlarımız, tünel, köprü ve otoyol geçişlerine ilişkin borçlarını güvenli bir şekilde e-Devlet üzerinden ödeyebilecekler. Araç sahipleri, otoyol kullanımlarını izleyip, yasal takip sürecine girmemiş geçiş borçlarını ve cezaya düşmemiş geçiş ödemelerini kolayca gerçekleştirebilecek.

e-Devlet aracılığıyla sunulan bu hizmet sayesinde borç ödeme imkanı, ihlalli geçiş bildirimleri ve borç sorgulama gibi mevcut işlemler artık daha kullanıcı dostu hale getirildi. Bu yenilikler, geçişlerin cezaya düşmeden ödenmesini kolaylaştıracak ve bu işlemler sadece plaka kaydı olan araç sahipleri tarafından yapılabilecek. Hedefimiz, dijital hizmetlerin erişimini artırarak vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak ve bu hizmetleri daha pratik ve güvenli bir hale getirmektir.

Kaynak: AA