Bakan Göktaş, Ulaşım Desteği programı ile ailelerinden uzakta başka bir ilde eğitim gören ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerinin şehirler arası ulaşım giderlerine katkı sağladıklarını belirtti.

2022 yılında başlatılan programla bugüne kadar 100 binden fazla öğrencinin bu destekten faydalandığını hatırlatan Göktaş, yılda dört kez gidiş-dönüş ulaşım desteği sağladıklarını ifade etti.

Yılda Dört Kez Ulaşım Desteği

Bakan Göktaş, sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına yönelik ulaşım desteğinin, her yıl gidiş-dönüş olmak üzere dört kez verildiğini vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu:

"Öğrencilerimizin eğitim hayatlarına daha kolay devam edebilmeleri için gereken tüm önlemleri almayı sürdürüyoruz. Bu çerçevede, sosyal yardım alan ailelerdeki öğrencilerin ulaşım giderlerini karşılamak için başlattığımız Ulaşım Desteği, 2024-2025 eğitim öğretim yılında da devam edecek. Tek yön için destek üst limiti 1250 lira olarak belirlenirken, şu ana kadar yaklaşık 60,8 milyon liralık kaynak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza aktarılmış durumda."

Göktaş, destek programına başvuruların, öğrencinin kendisi veya ailesi tarafından öğrencinin aile ikametgahının bulunduğu ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılması gerektiğini de hatırlattı.

Kaynak: AA