HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun “Anayasa’da 4. madde olmasın” diyerek başlattığı tartışmaya Erdoğan’dan sonra Devlet Bahçeli’den de olumsuz yanıt geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başkanlığında parti genel merkezinde yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Toplantının ardından konuşan Bahçeli, "Kim olursa olsun, hangi mevkide bulunursa bulunsun, Anayasa'nın ilk dört maddesine şaşı bakanlar ve şaibeli tavır gösterenler bizim için yok hükmündedir, ciddiye ve muhatap alınmaya değecek hiçbir yanları da yoktur." dedi.

Bahçeli’den HÜDA PAR’A Anayasa çıkışı: “Bizim için yok hükmündedir”

 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Anayasanın 4. Maddesinin değiştirilmesi gerektiği yönündeki açıklamalarının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ''Sen bu HÜDA PAR’a ne diyorsun Devlet Bey'' sözlerine Bahçeli’den çok sert yanıt geldi.

Bahçeli, Anayasa tartışmalarına ilişkin olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e;  ''Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde 4 madde ile şahsımın düşüncesini merak etmiş. Özgür Bey'in bildiği kadar bizim unutmuşluğumuz vardır. MHP'ye anayasanın ilk 4 maddeyle ilgi soru sormak, yoklama yapmak kimsenin haddi değildir. Kim olursa olsun Anayasa'nın ilk 4 maddesine şaşı bakanlar bizim için yok hükmündedir. Ciddiye alınacak hiçbir yanları yoktur'' yanıtını verdi.

Devlet Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

“Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde Anayasa'nın ilk dört maddesiyle ilgili şahsımın görüşünü merak etmiş, HÜDA PAR'a ne diyeceğimi sormuş. Aklınca kurnazlık yapan, dedikodu üreten, siyasi işportacılığa özenen Özgür Bey'in bildiği kadar bizim unutmuşluğumuz vardır. Usul ve üslup bilmeyen, gecesi başka gündüzü başka olan, gözleri fel fecir okusa da feleğin çemberine yakasını ve yarınlarını kaptıran bu siyaset defosunun önce DEM ve PKK'yla illiyet, irtibat ve iltisağını anlatması daha makul ve daha mantıklı olacaktır.”

“Anayasa'nın ilk dört maddesine şaşı bakanlar ve şaibeli tavır gösterenler bizim için yok hükmündedir”

“Milliyetçi Hareket Partisi'ne, Anayasa'nın ilk dört maddesiyle ilgili soru sormak, bu kapsamda teste tabi tutmak, yoklama yapmak elbette hiç kimsenin hakkı, harcı ve haddi değildir. Kim olursa olsun, hangi mevkide bulunursa bulunsun, Anayasa'nın ilk dört maddesine şaşı bakanlar ve şaibeli tavır gösterenler bizim için yok hükmündedir, ciddiye ve muhatap alınmaya değecek hiçbir yanları da yoktur. Milliyetçi Hareket Partisi 'dördüncü madde değişsin, diğer üç maddeye bir şey demiyoruz' sözlerini, kale olsun ama surlara gerek yok diyen mağlup ve meczup anlayışla bir ve aynı görmektedir.”

Kaynak: (Haber Merkezi)