Diyarbakır’da Amedspor biletlerinin satıldığı stadyum önünde izdiham yaşandı, izdiham sırasında 16 kişi baygınlık geçirdi.

TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden ve şampiyonluğu yüzde 99 oranında garantileyen Amedspor, yarın 15.00’da kendi saha ve seyircisi önünde Menemen Belediyespor’u ağırlayacak.

Amedspor bilet kuyruğunda izdiham: 16 kişi hastanelik oldu Amedspor bilet kuyruğunda izdiham: 16 kişi hastanelik oldu

Amed Sportif Faaliyetler Kulübü maç biletlerini satışa çıkarırken stadyum önünde bilet kuyruğunda büyük bir izdiham yaşandı. Stadyum önünde bilet kuyruğunda bekleyen 16 kişi baygınlık geçirdi. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi.

Bunlar Provokatör, Bizden Olamazlar 1

Yaşananlar ilişkin açıklamalarda bulunan Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, zehir zemberek sözler sarfetti. Bilet almak için saatlerce kuyrukta bekleyen ve izdiham oluşturan taraftarları ‘provokatör’ olarak niteleyen Elaldı, 20 bin bileti satışa sunduklarını ve sahte bilet satışının önüne geçebilmek adına satışların bu şekilde yapıldığını savundu.

“Bu saatte satıp bir an önce yarına yetiştirmeyecekleri bir sistem geliştirmeye çalıştık”

Stadyumda açıklama yapan Amedspor Kulübü Başkan Aziz Elaldı:

“Yönetim Kurulumuzla beraber stadyumdayız. Burada toplamda 3-4 bin tane insan var. Satışa çıkardığımız 20 bin tane bilet var. Biletleri bu saatte satışa sunmak istememizin sebebi geçen maçta yaşanılan sahte bilet vakasının önüne geçmek için bu saatte satıp bir an önce yarına yetiştirmeyecekleri bir sistem geliştirmeye çalıştık.” Dedi.

“Bunlar provokatörlerdir, bunlar bizden olamazlar”

Stadyum önünde bilet almak isteyen ve izdihama neden olan taraftarların provokatör ve kulübün düşmanları olduğunu savunan Elaldı;

“Ama burada yapılan izdiham ve bu izdihamın içinde de 100-200 tane provokasyoncu bu kulübün geleceğiyle oynuyorlar. Bakın üzerimizde oyunlar oynanıyor. Şu an oynanan oyunlara gelmeyin. Yanınızdaki insanları sakinleştirin. 20 bin bilet satışta ve burada bulunan insan sayısı 3 bin ve bu biletlerin tamamı en kısa zamanda satılacak. Ama öyle bir yöntemle öyle bir provokasyon yapılıyor ki, bunlar provokatörlerdir. Bunlar bizden olamazlar. Bu kulübün düşmanlarıdır. Bu halkın düşmanlarıdır. Sıraya girildiğinde yarım saat içinde herkes biletini alıp gidecek. Kuyruk ne kadar olursa olsun, geçen statta yaptığımız satışta bir saat içinde tükendi. Ama bugün burada bir saattir izdiham yaşanıyor. Çocuklar, kadınlar eziliyor. Bunlar bizim taraftarımız olamaz. Siz bunların provokasyonlarına gelmeyin!” ifadelerini kullandı.

“Sahada pislik yapmak için geliyorlar”

Açıklamasının devamında daha ağır sözler sarf eden Elaldı, şunları dile getirdi:

“Bunların amacı provokasyonla olay çıkarıp bu kulübe zarar vermeye hatta maçı seyircisiz oynatmaya, maçın iptaline kadar birçok oyun oynanıyor. Lütfen bu provokasyonlara gelmeyelim. Sakin bir şekilde herkes biletini alacak. Lütfen bu 30-40 kişinin provokasyonuna gelmeyin, küfür atan bizden değildir. Bu kulübe bu halka küfür atan bizden değil. Bunlar bizim taraftarımız olamazlar. Bunlar bilinçli bir şekilde geliyorlar, bugün burada olmasa yarın sahada pislik yapmak için geliyorlar. Bağıran, çağıran, olay çıkaranları uyaralım, içimizde tecrit edelim. Bunların amacı burada düzeni bozmak. Burada bozamadı mı, yarın statta bozmaktır. Lütfen, lütfen, lütfen herkes sakin olsun, yanında bağırıp çağıranı teşhir etsin”

Editör: Kamuran Turgay