Özel Karışım Kış Çaylarına Yoğun İlgi

Van'daki 30 yıllık aktarlık deneyimine sahip Abdulgani Kaya, içerisinde 23 farklı bitkinin bulunduğu özel karışımları önererek, "Soğuk algınlığı, öksürük ve balgam sorunlarına iyi gelen kış çayları, vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. Keçiboynuzu pekmezi de vücut direncini artırarak kış aylarında faydalı oluyor. Tarçın, havlıcan, zencefil, karabiber, karanfil karışımı da sıklıkla tercih edilen bir kombinasyon. Eskiden sobalarda kaynatılan bu karışımlar, şimdi daha pratik demleme yöntemleriyle tüketiliyor. Hatmi çiçeği ise özellikle göğsü rahatlatması, balgam söktürmesi ve öksürüğü kesmesiyle biliniyor. Soğuk havalarda sürekli içilmesi önerilen kış çayları, her evde bulunmalı." şeklinde açıklamada bulundu.

Bağışıklığı Güçlendirmek İçin Keçiboynuzu ve Çam Kozalağı Pekmezi Tavsiyesi

Bağışıklığı artırmak ve mevsimsel hastalıklara karşı önceden önlem almak için aktar Hakan Ertaş, "Bağışıklık sistemini güçlendirmek adına kuşburnu, tarçın ve ıhlamurun önemli olduğunu vurguluyoruz. C vitamini bakımından zengin kuşburnu, soğuk algınlığı konusunda etkili olabilir. Keçiboynuzu ve çam kozalağı pekmezi ise bağışıklığı güçlendirmek için oldukça güçlü ürünlerdir." dedi.

Vanlı vatandaşlar, soğuk hava koşullarına karşı aktarlardan aldıkları önerilere uyarak kış çaylarıyla bağışıklıklarını desteklemeyi tercih ediyor.

Kaynak: İLKHA