AK Parti Diyarbakır İl teşkilatında Bismil muamması yaşanıyor. AK Parti Diyarbakır il teşkilatında geçtiğimiz günlerde 6 ilçe başkanı görevden alınmıştı.
Diyarbakır Ak Parti İl Teşkilatında geçtiğimiz haftalarda Kocaköy İlçe Başkanı Şerafettin Yiğit, Lice İlçe Başkanı Abdülhaluk Tuncay, Kayapınar İlçe Bakanı Uğur Delidere, Ergani İlçe Başkanı Fırat Dolu, Bağlar İlçe Başkanı Maruf Demir ve Yenişehir İlçe Başkanı Nupelda Kaya görevden alınmışlardı.
Görevden alınan ilçe başkanlarının yerine yenileri atanmıştı. Kayapınar İlçe Başkanlığı’na Avukat M. İhsan Aytekin, Yenişehir İlçe Başkanlığına Ender Karahan, Bağlar İlçe Başkanlığı’na avukat Sadık Başar Gür, Ergani İlçe Başkanlığına ise M. Abbas Polat’ın atandığı belirtildi.
Aradan geçen 2 haftanın ardından ise Lice İlçe Başkanlığına Âdem Kayaş, Kocaköy İlçe Başkanlığına Mehmet Uruç ve Bismil İlçe Başkanlığına ise Muzaffer Cengiz Özaydın’ın atandığı açıklandı.
Ak Parti Merkez Teşkilatının paylaşımında Bismil’in olmaması kafalarda soru işaretleri oluşturdu
Bu arada ilçe başkanlarının belirlenmesinin ardından görevden alındığı iddia edilen Veysel Yağmur’un yerine atanan Muzaffer Cengiz Özaydın’ın AK Parti Teşkilat Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından paylaşılmaması dikkat çekti.
Ak parti Twitter hesabında Lice ve Kocaköy ilçe başkanlarına Mazbata verildiğini fotoğrafları ile birlikte paylaştı. Ancak Bismil ile ilgili herhangi bir paylaşım yapılmadı.
Veysel Yağmur; “İddialar asılsız, görevimin başındayım”
Twitter hesabından açıklama yapan Veysel Yağmur, görevden alındığı iddialarını yalanlayarak görevimin başındayım dedi. Yağmur, şu ifadeleri kullandı;
“Benim bilgim ve dahilim haricinde çıkan haberler asılsızdır İtibar edilmemesini ve önemsenmemesini rica ediyorum. Görevimin başındayım. Şahsıma görev tebliğ edildiğinden bu yana, Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, bağlı olarak görevimi layıkıyla yerine getirdim, getiriyorum, getireceğim”
Veysel Yağmur'un atmış olduğu tweet
Bu durum nasıl ortaya çıktı? Kriz nasıl çözülecek?
Ak Parti tarihinde böyle bir durum ilk defa yaşandı.
Ak Parti Bismil İlçe Teşkilatında Salı günü yapılan temayül yoklaması 27. Dönem Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dündar ve 27. Dönem Adana Milletvekili ve Diyarbakır İl Koordinatörü Mehmet Şükrü Erdinç’in katılımıyla yapıldı. Temayül yoklamasında 19 kişi ilçe başkanlığına adaylığını koydu.
Bismil İlçe başkanlığı için alınan başvurular genel merkeze iletildi.
Başvuran adaylardan 6’sı mülakat için Ankara’ya çağrıldı, yapılan mülakatların ardından Muzaffer Cengiz Özaydın’ın ilçe başkanlığına atandığı açıklandı ancak herhangi bir resmî belge ya da mazbata verilmedi.
Bu durumun 1 Ekim’de yapılacak Ak Parti MKYK toplantısında ele alınacağı ve konunun enine boyuna değerlendirileceği öğrenildi. Yeni İlçe başkanının kim olacağı bu tarihe kadar belirsizliğini korumaya devam edecek gibi görünüyor. Ak Parti’nin Bismil’deki ilçe başkanı kim olacağı büyük bir merak konusu oldu.
Partili arabulucular araya girdi.