Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Avukat Mehmet Raşit Ocak, DEM Parti’nin Diyarbakır’daki belediyeleri ile ilgili şok iddialarda bulundu.

“DEM Partili Belediyelerden Kur’an Kurslarına Büyük Engel” başlığıyla paylaşımda bulunan Ocak, DEM Partili belediyelerin, yerel seçimlerde kazandıkları bazı ilçelerde işçi kıyımları gerçekleştirdikten sonra bu kez de Kur’an kurslarını hedef aldığını ve bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

DEM Partili Belediyelerin, Diyarbakır’ın Kayapınar, Sur ve Bağlar ilçelerinde, Kur’an kursu olarak tahsis edilen binaların 30 gün içinde boşaltılmasını istediğini iddia eden Ocak, bunun halkın dini eğitim hakkına yapılan bir saldırı olduğunu ifade etti.

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Raşit Ocak, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

O Belediyeler Hakkında Şok Iddia 1

“DEM Partili Belediyelerden Kur’an Kurslarına Büyük Engel

DEM Partili belediyelerin, yerel seçimlerde kazandıkları bazı ilçelerde işçi kıyımları gerçekleştirdikten sonra şimdi de Kur’an kurslarını hedef alması kabul edilemez.

Diyarbakır’ın Kayapınar, Sur ve Bağlar ilçelerinde, Kur’an kursu olarak tahsis edilen binaların 30 gün içinde boşaltılmasını istemek, halkın dini eğitim hakkına yapılan bir saldırıdır.”

“Dini ve kültürel değerlerimize karşı yapılan bir saygısızlıktır”

“Bu kararlar, sadece halkın dini eğitim ihtiyacını göz ardı etmekle kalmamakta, aynı zamanda sosyal huzuru da tehdit etmektedir. Kur’an kurslarının faaliyet gösterdiği binaların boşaltılması talebi, dini ve kültürel değerlerimize karşı yapılan bir saygısızlıktır.”

“Tüm toplumun değerlerine yapılmış bir saldırıdır”

O Belediyeler Hakkında Şok Iddia 2

“Diyarbakır Müftülüğü’nün, tahsis işlemlerinin iptali hakkında idari yargıda açtığı davanın devam etmesi, bu kararların hukuki açıdan da tartışmalı olduğunu göstermektedir. DEM Partili belediyelerin bu keyfi ve haksız uygulamaları, sadece dini kurumlara değil, tüm toplumun değerlerine yapılmış bir saldırıdır.

AK Parti olarak, halkımızın dini ve kültürel değerlerine sahip çıkmaya, onların haklarını savunmaya devam edeceğiz. Bu tür ayrımcı ve baskıcı uygulamaların karşısında duracak, halkımızın yanında olacağız. DEM Partili belediyeleri, halkın dini ve sosyal ihtiyaçlarını göz ardı eden bu tutumlarından vazgeçmeye davet ediyoruz.”

Kaynak: (Haber Merkezi)