AİÇÜ Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Ağrı Valisi Mustafa Koç, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, il protokolü, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. 15-16 Ekim 2024 tarihleri arasında sürecek olan şenlik, Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü, AFAD, Meteoroloji Müdürlüğü, Yeşilay Ağrı Şubesi ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü gibi kurumların da desteğiyle gerçekleştiriliyor.

Agrida Bilim Senligi Gerceklestirildi Abed86De

Etkinliğe katılan Prof. Dr. Karabulut ve Vali Koç, stantları ziyaret ederek öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı. Rektör Karabulut, bu bilim şenliğinin öğrenciler için hem öğretici hem de keyifli bir etkinlik olacağını vurguladı. Şenlikte öğrenciler, doğa bilimlerinden teknolojiye, mühendislikten temel bilim dallarına kadar birçok farklı alanda eğitici deneyler ve aktivitelerle buluşacaklar. Ayrıca, öğrenciler bilimin günlük yaşamda nasıl bir rol oynadığını keşfederek bilimsel düşünme becerilerini geliştirecekleri uygulamalı etkinliklere de katılabilecekler.

Karabulut, bu organizasyonda emeği geçen Çocuk Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile etkinliğe katkı sağlayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e ve tüm katılımcılara teşekkür ettiğini ifade etti.

Kaynak: İLKHA