Türkiye'nin günlerdir konuştuğu kayıp 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları 9. Gününde de devam ediyor.

Türkiye günlerdir Diyarbakır’da 9 gün önce kaybolan Narin’den gelecek güzel bir haberi bekliyor. Narin ile ilgili son dakika haberlerine kilitlenen Türkiye’nin cevap aradığı tek soru var: Narin nerede? Narin bulundu mu?

Kayıp Narin Ile Ilgili Gözaltına Alınan Şahıs Serbest Bırakıldı 9

8 yaşındaki Narin Güran'ın kaybolmasına ilişkin yürütülen soruşturmada, gözaltına alınan ağabeyi İstanbul'a gönderildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelinin kayıp kızın ağabeyi E.G. (18) olduğu, kolundaki ısırık izinin Narin Güran'a ait olup olmadığının tespiti için şüphelinin İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği öğrenildi.

Ağabeyin kolundaki ısırık izi Narin’e mi ait?

Kayıp Narin Ile Ilgili Gözaltına Alınan Şahıs Serbest Bırakıldı 8

Ağabeyin kolundaki ısırık izlerinin 8 yaşındaki Narin’e ait olmadığı belirtildi.

Kollarında ısırık izleri olduğu belirlenen Ağabey E.G.'nin İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edildiği, yapılan incelemeden sonra ise tekrar Diyarbakır'a götürüldüğü öğrenildi. E.G’nin gözaltı süresinin uzatıldığı açıklandı.

“Narin'in DNA izi, ağabeyinde yapılan tetkiklerde bulunamadı”

Kayıp Narin Ile Ilgili Gözaltına Alınan Şahıs Serbest Bırakıldı 10

SABAH'ın ulaştığı bilgilere göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Narin'in en son diş muayenesinde çektirdiği diş ve çene röntgenine ulaştı. Söz konusu diş ve çene röntgenleri İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Kolunda diş izi bulunan küçük kızın gözaltındaki ağabeyi İstanbul Adli Tıp Kurumu 2. İhtisas Kurulu'nda tetkiklerden geçirildi. Narin'in diş ve çene röntgenleriyle, ağabeyinin kolundaki diş izleri karşılaştırıldı. Yapılan tetkiklerden ilk sonuçlar çıktı. Narin'in DNA izi, ağabeyinde yapılan tetkiklerde bulunamadı. Ağabeyin kendi kolunda bulunan diş izinin, Narin'e ait olup olmadığı tespit edilemedi. Narin'e ait çene ve diş röntgenlerindeki fiziksel yapı, ağabeyin kolundaki izlerle örtüşmedi.

Ağabey ısırıldıktan sonra 3 defa duş aldı

Narin’i Arama Çalışmaları; Su Kuyuları Ile Mısır Ve Pamuk Tarlalarında Arama Yapılıyor 3

İstanbul Adli Tıp Kurumu, yaptığı ilk tespitleri ön rapor haline getirerek soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Herhangi bir tespitin elde edilememesinde, ağabeyin kamuoyuna da yansıyan 3 defa duş almasının da etkisinin olabileceği değerlendirmesinde bulunuldu. Öte yandan Jandarma Kriminal Laboratuvarı'nda da ağabeyin tetkiklerden geçirileceği elde edilen bilgiler arasında yer aldı.

Anadolu Ajansı; Ağabeyin kolundaki ısırık izinin Narin'e ait olmadığı belirlendi

Narin’i Arama Çalışmaları; Su Kuyuları Ile Mısır Ve Pamuk Tarlalarında Arama Yapılıyor 6

Anadolu Ajansı’nın aktardığı son dakika gelişmesine göre; Diyarbakır'da gözaltına alınan ağabeyin kolundaki ısırık izinin kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'a ait olmadığı tespit edildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan kayıp kızın ağabeyi E.G'nin (18), kolundaki ısırık izinin Narin Güran'a ait olup olmadığının tespiti için gönderildiği İstanbul Adli Tıp Kurumundaki işlemleri tamamlandı.

Adli Tıp Kurumunda yapılan incelemenin ardından hazırlanan rapor, soruşturmanın yürütüldüğü Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

Raporda, ısırık izinin Narin'e ait olmadığı belirlendi.

Bu arada, E.G'nin İstanbul Adli Tıp Kurumundaki işlemlerin ardından yeniden Diyarbakır'a getirildiği öğrenildi.

Ağabeyinin gözaltı süresi uzatıldı

Adli̇ Tip Raporu Ortaya Çikti 2

Narin Güran'ı (8) arama çalışmaları 9'uncu günde sürerken, ağabey E.G.'nin (18) gözaltı süresi uzatıldı. DHA’YA konuşan Arif Güran'ın amcası Ali Rıza Güran, "Amcasına 'Benim bacım kayboldu' diyor. Onun elinde telefonu vardı. Yengesi ile amcasının yanında telefonunu yere çakıyor. Amcasına hiçbir şey söyleyemediği için artık kendini ısırıyor, kendine zarar veriyor. Onun zararı kendine. Herhangi bir şey yapacak biri değil. Çocuğu tekrar Diyarbakır'a getirmişler ama yine gözaltına alınmış" dedi.

'ÇOCUKLA İLGİLİ HERHANGİ BİR ŞÜPHENİZ OLMASIN

Diyarbakır'da Narin’i Arama Çalışmaları 7’Nci Gününde; İhbar Üzerine Derede Kepçe Ile Çalışma Başlatıldı

Narin'in babası Arif Güran'ın amcası Ali Rıza Güran, gözaltındaki E.G.'nin kendi kendisini ısırdığını belirterek, "Çocuğumuz çok duyarlı ve temiz bir çocuk. Büyüklere karşı gayet saygılı bir çocuk. O çocukla ilgili herhangi bir şüpheniz olmasın. Yukarıdan amcasına doğru koşuyor. Amcasına 'Benim bacım kayboldu' diyor. Onun elinde telefonu vardı. Yengesi ile amcasının yanında telefonunu yere çakıyor. Amcasına hiçbir şey söyleyemediği için artık kendini ısırıyor, kendine zarar veriyor. Onun zararı kendine. Herhangi bir şey yapacak biri değil. Çocuğu tekrar Diyarbakır'a getirmişler ama yine gözaltına alınmış" dedi.

'TELEFONU YERE ÇARPTIĞI ZAMAN BENİM YANIMDAYDI'

Narin’i Arama Çalışmaları; Su Kuyuları Ile Mısır Ve Pamuk Tarlalarında Arama Yapılıyor 2

Narin'in amcası Erhan Güran ise E.G.'nin kolundaki ısırık izine ait sonuçların gelinceye kadar gözaltı süresinin uzatıldığını belirterek, "Yeğenim E.G., telefonu yere çarptığı zaman benim yanımdaydı. E.G.'nin kriminal sonucu gelmediği için cuma gününe kadar gözaltı süresi uzatılmıştır. Sonuçlandığı zaman gerekli bilgiler verilecektir. İz, ısırık izidir. Isırık izi İstanbul'a gönderildi. Çocuk şu anda Diyarbakır'da ve gözaltında tutuluyor" diye konuştu.

Annenin aktardığı köpek ayrıntısı

Diyarbakır’da Kaybolan Narin’in Annesi Hayatımızı Mahvettiler, Hayallerimizi Yıktılar 2

Anne Yüksel Narin; “İlk defa söylüyorum bizden şüphelenirler diye söylemedim. Narin kaybolduğu saatlerde ağabeyi ve iki arkadaşı evin arka tarafında tütün içti ve yanlarındaki köpeğe zarar verdiler. Oğlum yazık günah dedim" ifadelerini kullandı.

Narin’in ağabeyini köpeğin ısırmış olabileceği ve köpeğe zarar verdiği için korktuğu ve bu nedenle bu gerçeği saklamış olabileceği de ihtimaller arasında.

Kaynak: (Haber Merkezi)