Belirli aralıklarla Bismil’de kan bağışı kampanyası düzenleyen Kızılay Diyarbakır Bölge Müdürlüğü, mobil kan verme aracı kadar Bismil Ziraat Bankası önünde kuruldu.

Kızılay tarafından kan bağışının önemine dikkat çekmek ve kan verecek vatandaşların sayısını artırmak amacıyla yurt genelinde başlatılan, çalışmalar kapsamında, Kızılay Mobil Kan Bağış aracı Bismil İlçesinde Özgürlük Bulvarında Ziraat Bankası önünde kan bağışı için hazır bulunuyor.

Bismil Cumhuriyet Başsavcısı Enes Kocakale, kan bağışında bulundu

Adliye Personeli Ile Birlikte Kan Bağışında Bulunan Başsavcı Kocakale 3

Bismil Cumhuriyet Başsavcısı Enes Kocakale, adliye personelleri ile birlikte Kızılay mobil kan bağış aracına gelerek kan bağışında bulundu.

Kanın insanlar için sürekli bir ihtiyaç olduğunu ve bu nedenle vatandaşların kan bağışı konusunda duyarlı olması gerektiğini ifade eden Başsavcı Kocakale;

“Tüm vatandaşlarımız Kızılay'a kan bağışı konusunda hassasiyet göstermeli. Kızılay’ımız hem vatandaşlarımızın yaralanma, ameliyat gibi durumlarda acil kan ihtiyaçlarını gidermekte hem de ülkemizi savaş, afet vb. olağanüstü durumlara hazır halde bulundurmakta çok önemli bir görev ifa etmektedir. Bizler de Bismil Adliyesi hakim, savcıları ve personeli ile kan bağışı kampanyasına katılım sağladık. Kızılay kurumumuza teşekkür ediyoruz.

Vatandaşlarımızı kan bağışında bulunma konusunda daha hassas ve duyarlı olmaya davet ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Adliye Personeli Ile Birlikte Kan Bağışında Bulunan Başsavcı Kocakale 4

BİSMİL’DE KAN BAĞIŞ ORANI BU KEZ ÇOK DÜŞÜK

Bismil İlçesinde 2 Ağustos tarihinde kurulan Kızılay Mobil Kan Bağış Aracı’na bu dönem kan bağışının çok az olduğu öğrenildi. Önceki dönemlerde günlük en az 50 kişinin kan bağışında bulunduğu bu dönem ise günlük kan bağışçı sayısının en fala 30 kişiyi bulduğu belirtildi.

Yetkililer Bismilli vatandaşları, kan bağışı konusunda duyarlı olmaya davet etti. Kızılay Mobil Kan Bağış Aracı, bu akşam saat 19:00'a kadar Ziraat Bankası önünde kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek.

Adliye Personeli Ile Birlikte Kan Bağışında Bulunan Başsavcı Kocakale 2

Adliye Personeli Ile Birlikte Kan Bağışında Bulunan Başsavcı Kocakale 1

Adliye Personeli Ile Birlikte Kan Bağışında Bulunan Başsavcı Kocakale

Muhabir: (Kamuran Turgay)