Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararnamede, Adli Tıp Kurumuna yeni görevler verilerek, mevcut yapısında değişikliklere gidildi. Buna göre, doğrudan merkeze bağlı olan adli tıp şube müdürlükleri, adli tıp grup başkanlıklarına bağlandı.

Kuruma, araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürütme, yurt içi ve yurt dışındaki kurumlarla işbirliği yapma ve adli tıp alanında eğitim programları düzenleme görevleri verildi. Ayrıca, Adli Tıp Kurumunun idari kapasitesini artırmak amacıyla çeşitli daire başkanlıkları kuruldu. Bu birimler arasında Personel Daire Başkanlığı, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Bilgi İşlem ve İstatistik Daire Başkanlığı, Eğitim, Araştırma ve Geliştirme Daire Başkanlığı ve Kalite ile Akreditasyon Daire Başkanlığı yer aldı. Hukuk Müşavirliği de kararnamede düzenlenen bir diğer önemli yapı oldu.

Adli Tıp Kurumu başkan yardımcıları ile ihtisas kurulu başkan ve üyeleri için 4 yıllık görev süresi belirlendi. Süresi dolan kişiler, yerlerine atama yapılana kadar görevlerine devam edecek. Ayrıca, Adli Tıp İhtisas Kurullarının sayısı 8'den 11'e çıkarıldı ve bazı ihtisas kurullarına yeni uzmanlık alanları eklendi.

Bu yeni yapılar, 31 Aralık'a kadar faaliyete geçecek şekilde teşkil edilecek. Ayrıca, Adli Tıp Kurumu’nun merkez ve taşra teşkilatına toplam 600 yeni kadro ihdas edildi.

Kaynak: Haber Merkezi