Adana'daki tek büryancı, özel tandırlarda 3 saat pişirilerek hazırlanan büryanın talebinin yüksek olduğunu ve siparişlere yetişemediklerini ifade etti. Sosyal medya aracılığıyla tanıtımı yapılan büryanın kış aylarında popüler hale geldiği belirtildi.
Büryancı Cihangir Korkmaz, yaz aylarında genellikle 1 veya 2 kuzu sattıklarını ancak kışın gelmesiyle birlikte bu rakamın 4-5 kuzuya çıktığını dile getirdi. Büryanın zahmetli bir ürün olduğunu ancak lezzetinin bu zahmete değdiğini söyleyen Korkmaz, Adana Kebabı'na rakip olarak görülen büryanın kış aylarında talep gördüğünü belirtti.
Adana Kebabı'nın yanı sıra büryanın da Adana'da popüler olduğunu vurgulayan Korkmaz, müşterilerin büryanı lezzetli bulup tekrar geldiklerini ifade etti.
Büryan yemeye gelen bir müşteri olan Salim Sevim ise yaz aylarında genellikle büryan yemediğini ancak kışın haftada bir veya iki kez büryan yemeye geldiğini söyledi. Siirtli olduğunu belirten Sevim, Siirt'te büryanın kahvaltılarda tüketildiğini ancak Adana'da günün her saatinde tüketildiğini dile getirdi. (İHA)