Hava sıcaklıklarının 4 ile 6 derece mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde vatandaşlar serinlemek için akarsu ve göletlere koşarken, boğulma vakaları da günden güne artıyor.

Boğulma vakalarının en çok yaşandığı il ise Şanlıurfa olarak dikkat çekiyor. Bugün 4 boğulma vakası meydana gelirken bunlardan 3’ünün Şanlıurfa’da olması dikkat çekti.

Boğulan 4 kişinin de çocuk olması ise gözlerden kaçmayan bir başka ayrıntı oldu.

Sulama kanalında kaybolan 2 çocuktan birinin cesedine ulaşıldı

Sulama Kanalına Giren Iki Kardeş Kayboldu 3

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde, girdikleri sulama kanalında akıntıya kapılan iki kardeşten birinin bugün cansız bedenine ulaşıldı.

Büyüktürbe Mahallesi'nde dün sulama kanalına giren yabancı uyruklu Yusuf (12) ile ağabeyi İsa Hamadi (16) akıntıya kapılması sonucu dalgıç polisler ile Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekiplerince dün başlatılan arama çalışmaları devam etti.

Ekipler, olay yerine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta çocuklardan birinin cesedine ulaştı. Yapılan incelemede cesedin, İsa Hamadi'ye ait olduğu tespit edildi.

Baraj gölüne giren 14 yaşındaki çocuk boğuldu

Baraj Gölüne Gi̇ren 14 Yaşindaki̇ Çocuk Boğuldu 1

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde serinlemek için Atatürk Baraj Gölü'ne giren 14 yaşındaki çocuk boğuldu.

Bozova ilçesine bağlı Tatarhüyük Mahallesinde, Ömer Faruk Uçan (14), serinlemek için Atatürk Baraj Gölü'ne girdi. Bir süre suda çırpınan Uçan, ardından gözden kayboldu.

Ekiplerin çalışmaları sonucunda Ömer Faruk Uçan'ın cansız bedenine ulaşıldı.

Elazığ’da 16 yaşındaki genç, baraj gölünde boğuldu

16 Yaşındaki Genç, Barajda Boğuldu

Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde 16 yaşındaki çocuk, serinlemek için girdiği barajda akıntıya kapılarak boğuldu.

Olay, öğleden sonra ilçeye bağlı Değirmendere köyü yakınlarında meydana geldi. Ali Dilek ile oğlu Yusuf serinlemek için Özlüce Barajı gölüne girdi. Bir süre sonra akıntıya kapılan Yusuf Dilek, suda çırpınmaya başladı. Ali Dilek oğlunu kurtarmaya çalışsa da başarılı olamadı. Ali Dilek’in ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Bölgeye yakın yerde bulunan bir alabalık tesisinin dalgıçları da Yusuf Dilek’i bulmak için suya girdi. Bir süre sonra Yusuf Dilek’in cansız bedeni bulundu.

Sulama göletine giren 9 yaşındaki Musa boğuldu

Sulama Göleti̇ne Gi̇ren Çocuk Boğuldu 1

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, sulama göletine giren 9 yaşındaki bir çocuk boğularak hayatını kaybetti.

Olay, ilçeye bağlı Demirciler köyünde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, köyün yakınlarında sulama amacıyla kullanılan gölete giren 9 yaşındaki Musa Huz, suda kayboldu. Durumu fark eden ailesi ve akrabaları, en son göl çevresinde görülen çocuğu gölette aramaya başladı. Yaklaşık 2 saat süren arama çalışmalarının ardından, çocuğun cansız bedenine ulaşıldı.

Kaynak: (Haber Merkezi)