Tasarı şimdi onay için ABD Başkanı Joe Biden'a gönderildi. Biden, tasarıyı imzalayacağını ve yasalaştıracağını daha önce belirtmişti.
ByteDance ise bu harekete henüz bir yanıt vermedi. Firma, daha önce kendisini TikTok'u satmaya zorlayacak her türlü girişime karşı çıkacağını açıklamıştı.
ABD'nin ByteDance'i TikTok'u satmaya zorlamada başarılı olması halinde bile, herhangi bir anlaşmanın yine de Çinli yetkililerin onayına ihtiyacı olacak. Pekin ise böyle bir harekete karşı çıkacağını dile getirdi.
Analistler ise bu sürecin yıllarca sürebileceğini tahmin ediyor.
BBC'nin haberine göre, söz konusu yasa tasarısı, Ukrayna, siyonist rejim, Tayvan ve ABD'nin Hint-Pasifik bölgesindeki diğer ortaklarına yönelik askeri yardımı da içeren dört yasa tasarısından oluşan bir paketin parçası olarak kabul edildi.
Tasarı, Senato'da geniş bir destek gördü. 79 Senatör lehte, 18 Senatör ise aleyhte oy kullandı.
Milyonlarca Amerikalı hakkındaki verilerin Çin'in eline geçebileceği korkusu, Kongre'nin TikTok'u Pekin merkezli şirketten ayırma çabalarına yol açtı.
Geçen hafta sosyal medya şirketi, tasarının "170 milyon Amerikalının ifade özgürlüğü haklarını çiğneyeceğini, yedi milyon işletmeyi mahvedeceğini ve ABD ekonomisine yılda 24 milyar dolar katkıda bulunan bir platformu kapatacağını" savunmuştu.