Bakan Kacır, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Milli Teknoloji Atölyeleri" hakkında bilgi verdi.

Kacır, "Gençlerimize müjde, Milli Teknoloji Atölyeleri geliyor. Üniversitelerimizde ve TÜBİTAK destekli bilim merkezlerinde açacağımız atölyelerde gençlerimize hayallerindeki projeleri hayata geçirme imkânı sunuyoruz. Ayrıca, ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji yarışmalarına hazırlanmalarına destek sağlıyoruz," dedi.

81 Ilde Milli Teknoloji Atolyesi Kuruluyor

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, atölyelere dair ayrıntılar paylaşıldı.

Açıklamada, "Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi hedefleri doğrultusunda, öğrencilerimizin hayallerini ve projelerini gerçekleştirebilmeleri amacıyla 81 ilde Milli Teknoloji Atölyeleri kurmayı planlıyoruz. Bu atölyelerde, milli teknolojiler geliştirecek ve üretecek gençlerimize destek vererek yerli ve milli sanayimiz için gerekli nitelikli insan kaynağını yetiştireceğiz. Ayrıca, girişimci gençlerimizin ihtiyaç duyduğu teknik ve mesleki eğitim süreçlerini destekleyeceğiz.

Üniversitelerde ve TÜBİTAK destekli bilim merkezlerinde kurulan Milli Teknoloji Atölyeleri, bilim ve teknoloji yarışmalarına katılacak takımlara gerekli makine, teçhizat ve sarf malzeme desteği sağlayacaktır," ifadelerine yer verildi.

Turk Lirasi Ve1231Hgfd31231313

Kaynak: İLKHA