Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "76 ilde son 4 gündür 'mercek' operasyonları düzenledik. Ruhsatsız silah taşıyan ve kaçakçılık yapan bin 858 şüpheliyi gözaltına aldık. Ele geçirilen 1212 ruhsatsız tabanca, 167 kaçak kurusıkı tabanca, 44 uzun namlulu tüfek ve 225 ruhsatsız av tüfeği ile halkımızı güvende tutmaya devam edeceğiz" dedi.

Operasyonlarda ele geçirilen silahlar ise şöyle:

  • 1212 ruhsatsız tabanca
  • 167 kaçak kurusıkı tabanca
  • 44 uzun namlulu tüfek
  • 225 ruhsatsız av tüfeği

Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve diğer güvenlik birimlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Ekipler, şüphelilerin adreslerini takibe alarak operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda, şüphelilerin ev ve işyerlerinde arama yapıldı. Aramalarda ruhsatsız silahlar ve mühimmatlar ele geçirildi.

Kaynak: (İHA)