Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş’ta Muhammed Kaya, Mersin’de Hasan Sağsız, Denizli’de Niyazi Dönmez, Antalya’da Mustafa Akel, Gaziantep’te Ümit Öge ve İstanbul’da Turgut Yalçın’ın elebaşlığını yaptığı 6 organize suç örgütüne yönelik Jandarma tarafından "Kuyu-34" ve "Kuyu-35" adıyla operasyonlar düzenlendiğini belirtti.

Bu operasyonlar sonucunda, suç örgütü üyelerinden 115 kişi gözaltına alındı, 91'i tutuklanırken, 24 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

Operasyonların Kahramanmaraş, Mersin, Denizli, Antalya, Gaziantep ve İstanbul merkezli olarak yürütüldüğü ve suç örgütü üyelerinin "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak", "silah ve mühimmat kaçakçılığı", "silahlı tehdit", "6136 sayılı kanuna muhalefet", "yağma", "darp", "cebir ve şiddet", "bilişim yoluyla nitelikli dolandırıcılık" ve "uyuşturucu madde imal ve ticareti" gibi suçlardan soruşturma altında olduğu açıklandı.

Operasyonlarda 9 ruhsatsız tabanca, 3 av tüfeği, 7 kesici ve delici alet, çeşitli miktarda uyuşturucu madde, çok sayıda POS cihazı, cep telefonları ve SIM kartlar ele geçirildi.

Kaynak: AA