112 yıllık dükkânında uzun yıllarını geçiren Ethem Aksan, asıl mesleği olan elektronik eşya tamiri ile birlikte müziği de unutmadı. Dükkanın dar olması nedeniyle tercihini müzikten yana kullanan Aksan, müziksiz bir hayat düşünemediğini belirtti.
Deposunda 12 bin adet hazır kaset ve plak bulunduğunu dile getiren Aksan, "Bütün sanatçıların kasetleri burada mevcut. Güler Işık ve Selami Şahin, ziyaretime geldiklerinde kasetlerini gösterdim. Güler hanım kendisini bile hatırlamadı. Daha sonra kaseti benden istedi. Kopyasını çıkarıp kendisine teslim ettim. Eskiden herkes kasetler için sıraya girerdi. Ünlü sanatçıların kasetleri çıkınca özel araçla Diyarbakır'dan temin ederdik. CD olayı çıktıktan sonra kasetlere rağbet bir dönem bitti. Ancak bugünlerde tekrar kasetlere ilgi arttı, özellikle yabancı ülkelerden talep geliyor. Buraya gelip yüzlerce kaset toplayıp götürenler oluyor" dedi.
"Müzik benim için vazgeçilmez, müziksiz bir yaşam düşünemem"
Müziğe olan yoğun ilgisini ve geçmişteki anılarını paylaşan Aksan, "Müzik benim için vazgeçilmez bir parça, müziksiz bir yaşam düşünemem. 1985 yıllarında Ahmet Selçuk ve Ali Tekin Türe vardı. Onlardan ilham alarak o yıllarda şiirli kasetler ve anonslar hazırlamıştım. Bu olay Diyarbakır'a yansıdı. Kaset başında anons, sevgililere, eşlere ve özellikle askerlere yapılırdı. Güzel yıllar yaşadık. Yanımda üç elemanım vardı, öğle yemeğini yetiştiremezdik. Ancak artık çekirdekten yetişen kimse kalmadı, yanımıza çırak bile alamıyoruz. Maalesef artık kimse ilgi göstermiyor" diye konuştu.
Müslüm Gürses'in nadir bulunan bir kasetinin kendisinde olduğunu söyleyen Aksan, "Çok değerli kasetler arasında Müslüm Gürses'in 12 yaşında çıkardığı kaset bende bulunuyor. Piyasada bulunmayan bir kaseti var. Gerçekten değerli bir koleksiyon, sahip çıkacak biri olursa satabilirim. Aksi takdirde o kaseti kimseye vermem" şeklinde ifade etti. (İHA)