Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın verilerine göre, Sivas’ta, saat 11.29’da 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 10,57 kilometre derinliğinde olan deprem, kısa süreli paniğe neden oldu. Bazı vatandaşlar ev ve iş yerlerinden çıkarken, derste olan öğrenciler de öğretmenleri tarafından tahliye edildi. Kent merkezindeki Selçuk Ortaokulu öğrencilerinin deprem sırasında dışarı çıktıkları anlar görüntülendi.

AFAD, Sivas'ta saat 11.39'ta 4.1 büyüklüğünde bir depremin daha meydana geldiğini duyurdu.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, kentte meydana gelen 4,7 ve 4,1 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek 'İl genelinde taramalarımız devam etmekte olup, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum bildirilmemiştir.' dedi.

4.7 Ve 4.1 Büyüklüğünde Üst Üste 2 Deprem Korkuttu 1

KÖY EVİNDE ÇATLAKLAR OLUŞTU

Sivas'ta 10 dakika arayla meydana gelen 4,7 ve 4,1 büyüklüğündeki depremlerin merkez üssü olarak açıklanan Hacıali ve Ağılkaya köylerinde sarsıntı nedeni ile evlerde küçük çaplı hasarlar oluştu.

4.7 Ve 4.1 Büyüklüğünde Üst Üste 2 Deprem Korkuttu 6

Hacıali köyü muhtarı Hüseyin Sarıtaş (48), "Öğlen saatlerine doğru köyde sarsıntı hissettik. İlk anda çok korktuk. Evlerimizin bazı duvarlarında çatlaklar ve sıva dökülmeleri oldu. Onun dışında köyümüzdeki vatandaşlarımızı tek tek aradım, şu an için olumsuz bir durum söz konusu değil. Sadece küçük çaplı hasarlarımız var. Allah beterinden saklasın" diye konuştu.

4.7 Ve 4.1 Büyüklüğünde Üst Üste 2 Deprem Korkuttu 3

AFAD EKİPLERİ KÖYDE İNCELEME YAPTI

Merkeze bağlı Hacıali köyüne gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, küçük çaplı hasar oluşan evlerde inceleme yaparak, muhtar Hüseyin Sarıtaş ve köylülerden durumla ilgili bilgi aldı.

4.7 Ve 4.1 Büyüklüğünde Üst Üste 2 Deprem Korkuttu 4

Öte yandan deprem anı merkeze bağlı Akpınar köyünde deprem anı güvenlik kamarasına yansıdı. Görüntülerde köydeki hayvanların kaçıştığı görüldü.

4.7 Ve 4.1 Büyüklüğünde Üst Üste 2 Deprem Korkuttu 2

Sivas Valiliği il genelinde okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.

Kaynak: (DHA)