Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy verme işlemi saat 07.00'de başladı ve saat 16.00 itibarıyla sona erdi.
Diğer illerde ise oy verme işlemi saat 08.00'de başladı ve saat 17.00'de sona erecek
Oy verme saatlerinin 07.00-16.00 olduğu illerde saat 16.00'dan önce, diğer illerde saat 17.00'den önce oylar sayılmaya başlanmayacak.
Sandık seçmen listesindeki bütün seçmenler oylarını kullansalar bile oy verme süresi bitmeden sandıklar kesinlikle açılmayacak.
Türkiye'de kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmen bulunmaktadır ve bu seçimlerde 34 siyasi partinin adayları yarıştı. Ülke genelinde 206 bin 845 sandık kuruldu ve yaklaşık bin adet seyyar sandık oluşturuldu.
Seçimlerde toplamda 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirlenmesi hedeflenmektedir. Ayrıca, il genel meclisi üyeliği ve belediye meclis üyeliği seçimleri de yapıldı.
Sayım işlemine başlanırken öncelikle büyükşehirlerde büyükşehir belediye başkanlığı, ardından belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık, diğer illerde ise belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulaları sayılacak ve dökülecek.
Bir zarftan çıkan oy pusulalarında bir seçim türüne ait olanın geçersiz olması, diğerinin geçersiz sayılmasını gerektirmeyecek.
Seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorumlar radyo ve televizyon yayınlarında saat 18.00'e kadar yapılamayacak, bu süre zarfında sadece YSK tarafından yapılan haber ve tebliğler yayımlanabilecek. Ancak saat 21.00'den sonra tüm yayınlar serbest olacak, fakat YSK'nın gerek görüldüğü takdirde daha önce yayınların serbest bırakılmasına karar verebileceği belirtiliyor.