ATV ekranlarında yayınlanan 'Kim 500 Milyar İster?' adlı ikonik bilgi yarışmasındaki sunuculuğuyla hafızalara kazınan, 90'ların sonu ve 2000'li yılların başında, 'Süper Baba', 'Hayat Bağları', 'Dadı' gibi popüler dizilerde ekran karşısına geçen oyuncu, sunucu ve seslendirme sanatçısı Kenan Işık 76 yaşında vefat etti.

2014'te geçirdiği beyin kanaması sonucu 10 yıldır komada olan oyuncunun hayatını kaybettiği bugün duyuruldu.

KENAN IŞIK HAKKINDA

Devlet Demiryolları'ndan emekli bir memurun çocuğu olan Kenan Işık ortaokul öğrenimi gerçekleştiği dönemde Malatya Halkevi'nde amatör tiyatro yapmaya başladı. Lise öğrenimi sırasında Meydan Sahnesi'ne girdi. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olan Işık, 1972 yılında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü sanatçısı oldu.

Işık ayrıca, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği yaptı. Sanatçı devam eden kariyeri süresince çok sayıda tiyatro oyunu yazdı. Yeni Yüzyıl (1995-1998), Yeni Binyıl (2000) ve Akşam (2000-2002) gazetelerinde çalıştı. Televizyon ekranlarında başrollerini Gülben Ergen ve Haldun Dormen ile paylaştığı Dadı adlı diziyle boy gösterdi.

2005 yılında Kenan Işık, Erdoğan Aktaş'la tanışıp 4 Nisan 2005 tarihinde Star Haber'i sunmaya başladı. 12 Haziran 2005 tarihinde haberi sunmayı bırakan Kenan Işık, 20 Ağustos 2005 tarihinde Star Haber'i bıraktı ve tekrar oyuncu oldu. Sanatçı ayrıca televizyon programları arasında fenomenler arasına giren "Kim 500 Bin İster?" yarışmasının Osmantan Erkır'ın yönlendirmesiyle sunuculuğunu yapmış, değişen yeni adı ile Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının sunuculuğunu yapmaya devam etmiştir.

Kaynak: (Haber Merkezi)