İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde "nitelikli dolandırıcılık" suçuna karışan kişileri yakalamak için harekete geçti. Ekipler, mağdurların şikayetleri üzerine başlattıkları soruşturmada, bir ana firma ile ona bağlı yaklaşık 30 alt firmanın aynı yöntemle birçok kooperatif kurarak sosyal medya üzerinden reklam videoları ile yatırımcı çekmeye çalıştığını tespit etti.

Dolandırıcıların vaatlerine inanarak yatırım yapan mağdurlar, birkaç ay kira aldıktan sonra firma yetkililerine ulaşamamaya başlayınca durumu yetkililere bildirdi. Yapılan incelemeler sonucunda, şüphelilerin İstanbul, Düzce, Ankara, Eskişehir, İzmir, Adıyaman, Kütahya, Ordu, Sivas ve Edirne'de eş zamanlı operasyonlarla yakalandığı belirtildi.

Ekipler, şüphelilerin kimlik ve adreslerini belirledikten sonra düzenledikleri operasyonlarda, dolandırıcıların 178 milyon lira haksız kazanç sağladığını ortaya çıkardı. Yakalanan 48 şüpheli, işlemleri yapılmak üzere emniyete götürüldü.

Kaynak: İLKHA