Peygamber Sevdalılarından yapılan açıklamaya göre, DEM'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 28 Nisan Pazar Günü düzenlenecek "Mevlid-i Nebi" etkinliğine halkın ücretsiz taşınması talebini reddetti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Mevlid-i Nebi Tertip Komitesi Üyesi Ercan Fidan, yaptığı basın açıklamasında "kararın gözden geçirilmesini, Diyarbakır halkının miting alanına ücretsiz taşınması için gerekenin yapılmasını istediklerini" belirtti.

“Ekonomik şartları gerekçe olarak sundular”

Diyarbakır’da Araç Tahsisi Krizi 1

"Burada şehrin yöneticilerine de önemli sorumluluklar düşmektedir." diyen Fidan; “5 Nisan 2024 tarihinde, Newroz Parkı miting alanında düzenleyeceğimiz program için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığına, belediye otobüslerinin tahsis edilerek ücretsiz yolcu taşınması için başvuruda bulunduk. 10 gün boyunca cevap alamayınca 15 Nisan tarihinde Belediye yetkilileri ile yüz yüze görüştük. Bir gün sonra aldığımız cevap, yerel yöneticilerin idare ettikleri kentin değerlerinden ne kadar uzak olduğunu gösterdi. Peygamberler ve sahabeler şehrinde düzenlenecek Mevlid-i Nebi etkinliğine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin otobüs tahsis etmeyeceğini öğrendik. Bir kez daha kararın gözden geçirilmesini, Diyarbakır halkının Nevroz Parkı miting alanına ücretsiz taşınması için gerekenin yapılmasını istedik. Ama maalesef yanlışta ısrar edildiğini gördük. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Daire Başkanlığı yetkilileri, bizlere sözlü olarak yaptıkları açıklamada, ekonomik şartları gerekçe olarak sundular. " ifadelerini kullandı.

“Almış olduğunuz yanlış karardan bir an evvel dönün”

Diyarbakır’da Araç Tahsisi Krizi 2

Şehirde yapılan birçok etkinlik için ücretsiz otobüs tahsis edenler, söz konusu Hazreti Muhammed (Sallahu Aleyhi Vesellem) olan bir etkinlik olunca 'otobüs yok' dediklerini belirten Fidan "Daha ilk günden halkın değerlerine saygı göstermemeye başlayanlar şunu çok iyi bilmeli ki kimse bu şehrin, bu kadim şehirde yaşayan insanların sahibi değildir. Belediyeler halkın belediyesidir, siyasi partilerin şubesi değildir. Belediyeyi idare edenler, o kentte yaşayan tüm halkın belediyesini yönettiğini bilmelidir. Kadim Amed; inancına, kültürüne, değerlerine karşı duruş sergileyenleri hiçbir zaman unutmamıştır, unutmayacaktır. Buradan bir kez daha çağrı yapıyoruz. Diyarbakır halkına hizmet etmek gibi bir sorumluluğunuz vardır. Bu sorumluluğu yerine getirmek için almış olduğunuz yanlış karardan bir an evvel dönün. Gömleğin düğmesini daha en baştan yanlış iliklemeyin. Bu tavrınızın halkın nezdinde size bir şey kazandırmayacağını da bilin. Evet, 28 Nisan Pazar günü Diyarbakır'da büyük bir buluşma olacaktır. Birileri tahammül etmese de kutlu nebinin veladeti büyük bir coşkuyla kutlanacaktır. İnsanlar akın akın Newroz alanına gelecektir." Diye konuştu.

Ücretsiz servis noktaları için vatandaşlara çağrı

Fidan "Buradan araç sahibi halkımıza da seslenmek istiyoruz. İlanlarımızda belirttiğimiz ücretsiz servis noktalarına araçlarınızla gidip, peygamber sevdalısı halkımızı alana taşıyın. Çorbada tuzunuz olsun istiyorsanız pazar günü sokaklardaki, duraklardaki halkımızı etkinlik alanına ulaştırmaya gayret edin." Dedi.

Kaynak: (Haber Merkezi)