Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve görev yerlerini değiştirmek zorunda kalan öğretmenlere önemli bir müjde verdi. Bakanlık, bu öğretmenlere, önceki görev yerlerine süre şartı aranmaksızın geri dönüş imkanı tanıdığını açıkladı.

Depremden Sonra Görev Yerleri Değiştirilen Öğretmenlere Geri Dönüş Hakkı

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 8 Şubat 2023'te Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da görev yapan öğretmenlerin, deprem sonrasında isteğe veya mazerete bağlı olarak görev yaptıkları iller değiştirildi.

Bu kapsamda, depremden etkilenen ve daha önce görev yaptıkları illerde bulunan eğitim kurumlarına geri dönmek isteyen öğretmenler, Bakanlıkça yayımlanacak duyuru doğrultusunda, herhangi bir süre sınırı olmaksızın başvuru yapabilecekler.

Başvuru ve Atama Süreci

Yer değiştirme başvuruları 3-6 Mayıs tarihleri arasında alınacak ve atamalar 7 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. Atamalar, depremden etkilenen 10 ilde ilan edilen kontenjanlar dahilinde, hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak.

Ataması gerçekleşen öğretmenlerin yeni görev yerlerinde başlama işlemleri ise 14 Haziran'dan itibaren başlatılacak.

Kaynak: (Haber Merkezi)