Ömer Çelik, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çelik, Bakan Şimşek'in "yerel" ifadesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"BAKANIMIZA VE EKİBİNE TAM DESTEK"

Çelik, "Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek ve ekibine tam destek veriyoruz. Önümüzdeki dönemde yapacağımız çalışmalarla ilgili kararlarımızı kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

BAHÇELİ'DEN ŞİMŞEK'E DESTEK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de partisinin TBMM'deki grup toplantısında Şimşek'e destek verdi. Bahçeli, "Polemik üretenler boşa heveslenmesin. Hazine ve Maliye Bakanımızın her zaman arkasındayız. Bir şey söylemek istesem doğrudan söylerim" diye konuştu.

NE OLMUŞTU

Geçtiğimiz hafta ABD'deki Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda konuşan Bakan Şimşek, İngilizce olarak "Yerel (halkı ya da yatırımcıları) enflasyonun düşeceğine ikna etmemiz gerekiyor" ifadesini kullanmıştı. Bu ifadeyi "yerel halk" olarak yorumlayanlar sosyal medyada tepki göstermişti.

Bakan Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ifadenin "yerel yatırımcılar" anlamında kullanıldığını belirterek, "Söz konusu ifade, raporlar ve konuşmalarla tamamen uyumlu. Milletimizin benim duruşumu çok iyi bildiğini düşünüyorum. Biz hizmetkârız ve vatandaşlarımıza karşı sorumluluğumuzun bilincindeyiz" demişti.

Kaynak: (AA)